Termeni si conditii

TERMENI SI CONDITII

Termenii si conditiiledin cadrul acestui website sunt in conformitate cu prevederile OUG 34/2014 privind drepturile consumatorilor (persoane fizice) in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii, conform OG 21/1992 privind protectia consumatorilor si conform Legii 449/2003 privind garantiile si drepturile associate acestora. Prezentele acte normative nu se aplica persoanelor juridice.

Termene

Toate termenele incluse in termeni si conditii se interpreteaza drept termene exprimate in zile calendaristice. Daca un termen exprimat in zile se calculeaza din momentul in care intervine un eveniment sau se realizeaza un act, ziua in cursul careia a avut loc acest eveniment sau se realizeaza acest act nu se ia in seama la calculul termenului. In cazul in care ultima zi a termenului este o zi nelucratoare, societatea noastra prelungeste termenul in mod corespunzator.

Preturi

Pe site, vei gasi informatii clare despre pret si disponibilitate in stoc. Preturile afisate pe site aferente produselor, sunt preturile finale cu TVA inclus. Suma finala pe care trebuie sa o platati dvs este pretul final cu TVA inclus.

Conditii de livrare

Vom livra produsele transferand posesia fizica sau controlul asupra produselor catre dvs, fara intarziere nejustificata si in orice caz in termenii mentionati la sectiunea “Termeni de livrare” conveniti de ambele parti SAU, in decurs de cel mult 30 de zile de la incheierea contractului. In cazul in care nu ne indeplinim obligatia de a livra produsele la momentul convenit cu dvs sau in termenul de maxim 30 zile, dvs aveti dreptul de a solicita efectuarea livrarii intr-un termen suplimentar, corespunzator circumstantelor. In cazul in care nu vom livra produsele in termenul suplimentar respectiv, aveti dreptul, dupa caz, la rezilierea contractului. La rezilierea contractului, societatea noastra va rambursa fara intarzieri nejustificate toate sumele platite in temeiul contractului cu dvs si in decurs de cel mult 7 zile de la data la care ne-ati comunicat decizia de terminare a contractului.

Dreptul de retragere

Dvs beneficiati de o perioada de 14 zile pentru a va retrage dintr-un contract la distanta, fara a fi nevoit sa justificati decizia de retragere si fara a suporta alte costuri decat cele direct legate de returnarea produselor. Perioada de retragere expira in termen de 14 zile din ziua in care dvs sau o parte terta, alta decat transportatorul si care este indicata de catre dvs, intra in posesia fizica a produselor sau ziua in care dvs sau o parte terta, alta decat transportatorul si care este indicata de dvs, intra in posesia fizica a ultimului produs /ultimei piese (in cazul in care dvs comandati printr-o singura comanda produse multiple/piese care vor fi livrate separat).

Exercitarea dreptului de retragere

Pentru a va exercita dreptul de retragere trebuie sa ne informati cu privire la decizia dumneavoastra de a va retrage din prezentul contract. Inainte de expirarea perioadei de retragere (14 zile), sunteti obligati sa ne informati cu privire la decizia dvs de retragere din contract. In acest scop, aveti la dispozitie formularul standard de retragere mentionat la sectiunea retur sau puteti face orice alta declaratie neechivoca prin care va exprimati decizia de retragere din contract specificand produsele achizitionate (e-mail / fax / posta, etc) iar noi va vom comunica fara intarziere, pe un suport durabil, confirmarea de primire a formularului de retragere.

Obligatiile dvs in cazul retragerii

Dvs sunteti obligat sa returnati produsele catre societatea noastra (sau unei persoane autorizate de catre societatea noastra sa receptioneze produsele), fara intarziere nejustificata si in decurs de cel mult 14 zile de la data la care ne-ati comunicat decizia dvs de retragere din contract, prin transmiterea formularului de retragere sau prin orice declaratie neechivoca mentionata la sectiunea “Exercitarea dreptului de retragere”. Termenul este respectat daca produsele sunt trimise inapoi de dvs inainte de expirarea perioadei de retragere de 14 zile. Dvs suportati doar costurile directe legate de returnarea produselor. Pentru a respecta termenul-limita de retragere este suficient sa trimiteti comunicarea privind exercitarea dreptului de retragere inainte de expirarea perioadei de retragere.

Expediati produsele sau inmanati-le direct noua, fara intarzieri nejustificate si, in orice caz, in decurs de maximum 14 zile de la data la care ne-ati comunicat retragerea. Termenul este respectat daca produsele sunt trimise inapoi inainte de expirarea perioadei de 14 zile.

Obligatiile noastre in cazul retragerii

Daca va retrageti, vom rambursa orice suma pe care am primit-o de la dumneavoastra, inclusiv costurile livrarii, cu exceptia costurilor suplimentare determinate de faptul ca ati ales alta modalitate de livrare decat cel mai ieftin tip de livrare standard oferit de noi, fara intarzieri nejustificate si, in orice caz, nu mai tarziu de 14 zile de la data la care suntem informati cu privire la decizia dumneavoastra de a va retrage din prezentul contract. Vom efectua aceasta rambursare folosind aceeasi modalitate de plata ca si cea folosita pentru tranzactia initiala, cu exceptia cazului in care v-ati exprimat acordul expres pentru o alta modalitate de rambursare; in orice caz, nu vi se vor percepe comisioane ca urmare a unei astfel de rambursari.

Cu exceptia cazului in care recuperam noi produsele, avem posibilitatea legala de a amana rambursarea platii pana la data receptionarii produselor care au facut obiectul vanzarii sau pana la momentul primirii unei dovezi din partea dvs conform careia ati trimis produsele catre noi, fiind valabila data cea mai apropiata

Model formular de retragare

Aveti la dispozitie urmatorul formular standard de retragere sau puteti face orice alta declaratie neechivoca prin care va exprimati decizia de retragere din contract prin e-mail / fax / posta, etc, specificand produsele achizitionate iar noi va vom comunica fara intarziere, pe un suport durabil, confirmarea de primire a solicitarii de retragere.

Exceptii de la retragere

Dvs sunteti responsabil doar in ceea ce priveste diminuarea valorii produselor rezultata din manipularea acestora, diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor si functionarii produselor. Societatea noastra va face dovada diminuarii valorii produselor care rezulta diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor si functionarii produselor care nu va fi descurajanta pentru dvs astfel incat sa va impiedicam exercitarea dreptului de retragere.

Suplimentar fata de exceptiile de la retragere a produselor cf OUG 34/2014 (art 16), nu pot fi returnate produsele care prezinta modificari fizice sau optice, lovituri, ciobiri, zgarieturi, taieturi, cusaturi rupte, destramari ale materialului, pete, si alte defecte ce le poate prezenta un produs neconform (nesemnalate ca si defecte estetice in primele 48 de ore de la receptionarea produsului in scris la adresa noastra de email). Pentru schimbare, produsul nou se livreaza dupa primirea si verificarea celui returnat intr-un termen de maxim 14 zile. Nu se accepta pentru returnare produsele care prezinta modificari fizice, urme de folosire excesiva sau interventii neautorizate, astfel incat obiectul nu mai poate fi adus la conformitatea initiala prin reparare .

De asemenea nu se returneaza produsele confectionate dupa specificatiile prezentate de consumator sau personalizate in mod clar, asa cum sunt ele prezentate in platforma online.

Pentru produsele returnate folosite se va face diminuarea valorii conform OUG 34/2014, art. 14, alin. 3

Costuri si taxe speciale pentru renuntarea la cumparare

Costuri suportate de catre cumparator:

Veti asigura costurile de retur si transport curier in cazul caruia renuntati la achizitionarea produsului in termen de 14 zile de la receptia produsului. ( art.14. punctul 2 )

Daca produsul este returnat intr-o stare in care nu mai poate fi vandut ca si nou, vi se va solicita o taxa pentru readucerea in stadiul initial (daca este posibil) sau pentru a acoperi diferenta de pret rezultata din vanzarea produsului ca second-hand sau, la optiunea dvs, va vom reexpedia produsul, pe cheltuiala dvs. (art.14.punctul 3);

In situatia in care reprezentantul tehnic ajunge la locatie si constata ca bateria este in stare tehnica buna si exista o alta problema tehnica atunci clientul va plati o taxa de 100 lei fara a fi obligat sa pastreze produsul.

Costuri suportate de catre vanzator:

Asiguram costurile de transport (retur) in cazul in care produsul nu este conform cu specificatiile din oferta de pe site, a produsului ce nu este conform specificatiilor mentionate in comanda dvs sau a produsului nefunctional in primele 48 de ore de la receptie sau a coletelor ce prezinta deteriorari la receptie.

Nota (daca defectul de nefunctionare este semnalat in primele 48 ore de la receptie)

Transferarea riscului

Livrarea produselor catre dvs cade in responsabilitatea noastra. In cazul contractelor in care societatea noastra livreaza produsele catre dvs (inclusiv prin intermediul unui societati de curierat), riscul de pierdere sau de deteriorare a produselor va este transferat abia in momentul in care dvs sau o parte terta desemnata de dvs, alta decat transportatorul, intra in posesia fizica a produselor. Cu toate acestea, riscul va este transferat in cazul exercitarii dreptului de retragere din contract, in momentul livrarii produselor catre transportator, daca transportatorul a fost insarcinat de catre dvs sa transporte produsele, iar aceasta optiune nu a fost oferita de catre societatea noastra, fara a aduce atingere drepturilor dvs fata de transportator.

Aspecte particulare privind regimul deseurilor de baterii si acumulatori auto

Bateriefoc.ro respecta legislatia in vigoare referitoare la regimul de reciclare a bateriilor si acumulatorilor auto. In baza Hotararii de Guvern HG 1132/2008, atat societatea noastra cat si clientul are o serie de obligatii privind regimul deseurilor de baterii si acumulatori .

In baza acestui act normativ clientul are obligatia sa predea bateriile si acumulatorii auto in vederea valorificarii iar Bateriefoc.ro sa aplice sistemul “depozit” asupra pretului de vanzare al bateriilor si acumulatorilor auto.

Valoarea sistemului “depozit” este de 10% din pretul corespunzator al fiecarei baterii achizitionate de catre client. Aceasta suma va fi incasata distinct si va fi specificata pe chitanta emisa. Societatea noastra va rambursa contravaloarea acestei sume, pe baza chitantei emise, daca in maxim 30 zile de la data achizitionarii, clientul preda un acumulator auto uzat. Daca clientul preda bateria veche in momentul achizitiei, aceasta taxa de 10% nu va mai fi perceputa.

Colectarea si prelucrarea datelor cu caracter personal

Bateriefoc.ro respecta prevederile Legii nr. 677/2001 cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata si ale Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice. Clientii sunt asigurati de confidentialitatea datelor furnizate, acestea sunt solicitate exclusiv in scopul procesarii comenzilor si livrarii produselor la locul agreat impreuna cu reprezentantul Bateriefoc.ro.

Dreptul de a actualiza continutul site-ului

Bateriefoc.ro isi rezerva dreptul de a putea efectua orice modificari ale acestor prevederi, precum si orice modificari ale website-ului www.bateriefoc.ro, fara o notificare prealabila a utilizatorilor sau clientilor. Bateriefoc.ro nu va putea fi considerat responsabil pentru eventualele erori aparute pe website din orice cauza, inclusiv din cauza unor modificari efectuate de de catre administratorul website-ului.